Bezinningsmoment Park Stapelen onthuld

    In 2015 vieren de Paters Assumptionisten dat zij zich 100 jaar geleden vestigden op Kasteel Stapelen in Boxtel. Ter gelegenheid van dit jubileum is op zondag 10 mei het bezinningsmoment in Park Stapelen onthuld door Astrid Willems, pater Jan Zuiker en wethouder Peter van de Wiel.

    Het bezinningsmoment staat op de plek van de Mariagrot, bij de begraafplaats. Het ontwerp is gemaakt door Astrid Willems, inmiddels oud-student van SintLucas.

    SintLucas studenten van de 3D-opleidingen (Vormgeven, communicatie & ruimte) kregen in het schooljaar 2012-2013 de opdracht van de Paters Assumptionisten om in het park van Kasteel Stapelen een plek te creëren waar je tot rust kunt komen. Astrid nam bij haar ontwerp als uitgangspunt de verstilling van de plek. De golvende vorm van haar ontwerp biedt geborgenheid. Door het kleur- en materiaalgebruik gaat het bezinningsmoment op in de natuur en kun je in het groen de stilte nemen om tot rust te komen. De tekst die in de vorm is ‘uitgesneden’ is afkomstig van Pater Jan Zuiker. Edith Kolkman heeft het project begeleidt en werkte met docenten Ron van de Ven en Ingrid Stoffels het idee van Astrid samen, verder uit. Het ontwerp bestaat uit cortenstaal en beton en is gemaakt door de gebroeders Slegers uit Duiven.