Particuliere tuin

Alzijdige tuin

De tuin is volledig afgestemd op de positie van de woning op het perceel, de architectuur van Bedaux de Brouwer Architecten en de ligging van het perceel op de overgang naar een bestaande oude bosrand. Zowel de woning als de tuin presenteren zich als een sereen object. Kleur en textuur van materiaal en beplanting is op elkaar afgestemd.

Dit is een tuin die voor de bewoners van alle zijden beleefbaar is. De indeling van de tuin volgt de baan van de zon. Zo kun je op ieder moment van de dag genieten van de zon in een heerlijke groene oase. Het dagritme ochtend - middag - avond is in de tuin goed beleefbaar.

Wonen in het groen, buiten is binnen - binnen is buiten

De beleving van de bossen ‘om de hoek’ is voelbaar in de tuin. Gras is tot aan de gevel en ramen doorgetrokken. Meerstammige inheemse boomsoorten trekken de bossfeer de de tuin in naar de woning.

Paden ontbreken in de tuin. Waar de bestrating (flagstones) intensiever wordt, ontstaat er een terras. De maten en positionering van de flagstone-clusters gaan een dialoog aan met de woning.

De tuin ademt door de uitermate groene inrichting en het juiste gebruik van beplanting en materialen een sfeer uit van wonen bij het bos. Alleen de entreezijde van de woning is, vanuit de functie, verhard. Echter ook hier schikt de toegepaste halfverharding en ingetogen beplanting zich naar de omgeving.

Opdracht
ontwerp, technische uitwerking, beplantingsplan, uitvoeringsbegeleiding
Opdrachtgever
particuliere opdrachtgever
Ontwerp
2006
Realisatie
2009